18 Aralık 2012 Salı


 “I was going to art school and trying different things. I was interested in a lot of, mostly visual arts. I didn't know what I wanted to do and then I made a short film and felt like it was a combination of all these interests of mine with design and photography and music. But it was really when I read the book The Virgin Suicides that made me wanna make a movie.”

P.S. Kırılma noktası meselesi...
17 Aralık 2012 Pazartesi
....bazı düğünler.....

Damn!

3 Aralık 2012 Pazartesi


2 Aralık 2012 Pazar

1 Aralık 2012 Cumartesi
 
Please?

30 Kasım 2012 Cuma
Bir süredir aynı yerde, durumda kapalı ve kısılı kalma ile ilgili rüyalar görüyordum. Kabus görmeye alışkın olduğum için, bu durum bünyemde çok büyük heyecan yaratmıyordu.

Hani insanlar anlatır ya rüyalarını "Çok ilginç bir rüya gördüm... beni kovalıyolardı, uçuyordum, kaçıyordum vs." diye. Benim için ilginçliğini yitirmeye başlamıştı o durum...

Ta ki birkaç gece öncesine kadar. Yine bağımlılık yapan, görmeye doyamadığım aynı durumu çevirip çevirip yaşama kabusunu görürken, rüyanın seyri değişti. 
Ayağa kalktım ve etrafıma baktım... Birden ortama da acısına da hızla yabancılaştım. "Çok sıkıldım" dedim ve etrafıma bakınca bu kabusu kafamdaki bir sette kendimin çektiğimi farkettim. Bunu anladığım an kafamda rüyanın çekildiği setten hızla çıktım gittim. 

Rüyamdaki bütün figüranlar, setteki ışıkçılar ve kameramanlar ben slow motion seti terkederken arkamdan baktı kaldı :) 
Bunu nasıl yaptın, gerçeğin yönünü nasıl değiştirdin diye sordular.
Gülümsedim ve arkamı dönüp kayboldum..

Uyandığımda sürekli kafamda dönüp duran kabusları bizzat kendimin yazıp yönetip oynadığımı anladım. Bundan sonra daha ferah ve eğlenceli senaryolar üzerine çalışmayı planlıyorum. Hadi Bakalım :)

Kendime not: Bu bilim kurgu tadında, Truman Sow kıvamındaki rüyayı hiç unutma !




29 Kasım 2012 Perşembe

28 Kasım 2012 Çarşamba
Aşkı aramadan evvel, düşün bir, ya benden nasıl bir âşık olur?

İnsanın sevdası karakterinin yansımasıdır.

Sen kavgacı isen, ha bire öfkeli, aşkı da bir cenk gibi yaşarsın.

Gönlü pak olanın sevgisi de saf olur.

Şu hayatta insan en çok sevdiklerini acıtır.

En derin yaralar ailede açılır, kabuk tutsa bile kanar hikâye, içten içe...

Attığımız her adım, yaptığımız her işte kendimizi yansıtırız.

Budur çözülmesi gereken bilmece...

8 Ekim 2012 Pazartesi

20 Ağustos 2012 Pazartesi






19 Ağustos 2012 Pazar



One only sees well with the heart. The most important things are invisible to the eyes.
16 Ağustos 2012 Perşembe
Go and be that starving artist you’re afraid to be. Open up that journal and get poetic finally. Volunteer. Suck it up and travel. You were not born here to work and pay taxes. You were put here to be part of a vast organism to explore and create. Stop putting it off. The world has much more to offer than what’s on 15 televisions at TGI Fridays. Take pictures. Scare people. Shake up the scene. - Jason Mraz
15 Ağustos 2012 Çarşamba

"In love, your main dilemma has been Saturn in the cardinal sign of Libra, in your fifth house of true love. Generally, Libra is a good sign for you, but not when the Libra planet is locked in a battle with cardinal eclipses (they were over last year), Uranus (bad surprise and reversals), and Pluto (unfair situations) - you were fighting several dragons at once.

You've had a very tough chart for love, but all this will be history when Saturn leaves Libra October 4."

says Susan Miller
14 Ağustos 2012 Salı

I saw the best minds of my generation destroyed by madness, starving hysterical naked,

dragging themselves through the negro streets at dawn looking for an angry fix,

angelheaded hipsters burning for the ancient heavenly connection to the starry dynamo in the machinery of night,

who poverty and tatters and hollow-eyed and high sat up smoking in the supernatural darkness of cold-water flats floating across the tops of cities contemplating jazz

...

12 Ağustos 2012 Pazar







P.S: Hayatında ilk kez her şeyiyle, tamamen kabul edilmek hissi nasıl birşeydir acaba?
11 Ağustos 2012 Cumartesi

I want to be improbable, beautiful and afraid of nothing as though as i had Wings !!!
10 Ağustos 2012 Cuma
There is a romance to traveling. It’s as if, when you leave your hometown, you also leave yourself behind. You are free to become whatever, whoever you care to imagine.



No one can say, “Oh, it’s so-and-so, the mom” or “So-and-so the underachiever” or “So-and-so the not-nearly-as-beautiful-as-her-older-sister.”



You’re a stranger, not just to everyone else, but to yourself. You are wide open for self discovery. And, perhaps because of that, you are more open to the rest of the world and its stories."
9 Ağustos 2012 Perşembe
"Bir toplum kendi içindekini değiştirmedikçe, kuşkusuz Allah da o toplumun bulunduğu durumu değiştirecek değildir." Ra'd/11

Doğruluğuna çok inandığım bir sözdür. Aynı şey bence kişiler için de geçerli. İnsan kendi içindeki karmaşayı yenmedikçe, dış dünyada da durumlar hiç değişmiyor: dış kaynaklı kaoslar bitmiyor.

Ben de birşeylerin artık değişmesi için içten tedaviye başvurdum; reikiye başladım. Aslında yapmaya çalıştığım "düşünüyorum öyleyse varım" dünyasından çıkıp "düşüncelerim beni değil artık ben onları yönetiyorum" mantalitesine geçmek.

Herşey aslında güzel gidiyor, kendimi öncesine göre baya bir sakin hissetmeye başladım, güzel değerli insanların yazdığı kitapları okuyorum falan ama....

Bazen ruhum sanki bedenimden süzülüyor ve soruyor "Bu gördüklerim gerçek mi? Herşeye inanmak isteyecek kadar çaresiz misin?



31 Temmuz 2012 Salı
2 hafta önce ailemle Doğu Karadeniz turuna çıktık. Antalya'nın 50 derece sıcağından çıkıp yayla havası almak çok güzel geldi :) Havanın yanı sıra çok ilginç bir yer karadeniz. En ilgimi çeken şeylerden biri de yol tabelaları oldu.
Bu fotografları Rize'nin tarihi Ortan Köyü'ne giderken çektim. Karadenizde kafanızı çevirdiğiniz her yerde bir kurnazlık, bir oyun, bir başkalık var.


Bu sende git yazılı tabelanın hemen bir adım ötesinde düşseniz hayatta çıkamayacağınız diklikte bir uçurum var !
Sonuncu fotograf kişisel favorim. Otobüsün şöförüne ne demek istiyor bu tabela dediğimizde unutamayacağımız bir cevap aldık: "Maziye bakış insanda daralma yapar"
21 Haziran 2012 Perşembe

Holly Golightly: You know those days when you get the mean reds?

Paul Varjak: The mean reds. You mean like the blues?

Holly Golightly: No. The blues are because you're getting fat, and maybe it's been raining too long.
You're just sad, that's all. The mean reds are horrible. Suddenly you're afraid, and you don't know what you're afraid of. Do you ever get that feeling?
12 Haziran 2012 Salı

Bugün ablamla telefonda konuştum. Ona "Ben 25 yaşına girmek falan istemiyorum. Yaşlanmaktan çok zavk aldığını söyleyen insanları da anlayabilmem mümkün değil. Bir diğer ikizler burcu arkadaşımla da konuştuğum gibi artık 25 yaştan sonra en fazla evlenirsin ya da iş değiştirisin? Hadi çocuğun oldu diyelim aman çok güzel de orada o çocuğun hayatı başlıyor sanki anneninki bitiyor gibi geliyor hep bana" dedim.

Nereye kadar sendeki bu onu yapiyim merakı bi geriye dön başardıklarına bak dedi

Haklılık payı var galiba, herşey öğrencilik günlerinde, en çok da erasmus günlerinde daha güzeldi diye düşünüyorum ve o günlerde yaşamaya çalışıyorum çoğu zaman.

Aklıma okuduğum bir kitaptaki cümle geldi

"Nosta: Herşeyin geçmişte daha güzel olduğunu sanma hastalığı"

O günleri daha dikkatli düşündüğümde şu an hissettiğim melankoliyle her seferinde aynısını hissettiğimi fark ettim. O zaman da hayatım belirsizliklerle doluydu ve şu an kendime yaptığım işkencenin aynısını o zaman da yapıyordum.

Fakat sanırım artık birşeylerin değişme zamanı geldi....
11 Haziran 2012 Pazartesi
P.S. Kutlu doğum haftası tüm hızıyla devam ediyor. Doğumgünü kardeşlerim şımarık ikizlerle bu yıl da beraberiz..
10 Haziran 2012 Pazar
P.S en kutlu zamanlar başlasın : ) Zaten Susan Miller ablaya gore bugün Ikızler burcu için 12 yıl surecek altın dönem başlıyormuş...

Aslında bana sırf haziran gelse yeter, Haleluyaaa !!!
3 Mayıs 2012 Perşembe

Paradise falls kumbarasını ben de kırdım. ben de hayallerimden günlük hayatin koşuşturmacasında hayatta kalabilmek için vazgeçtim. İlk başta kumbarada biriktirdiğim paraları borçlarımı kapatmak için kullandım. Sonrasında aldığım parayı kapatmak için yaptığım ek işlerden aldığım parayı paradise falls hesabına değil de kredi kartı hesabına aktarmak zorunda kaldım. Ve bu döngü hala devam ediyor. 

Bir gün hepimiz öleceğiz… Ama bir gün Ellie gibi hayallerinin hiçbirini gerçekleştiremeden ölmek düşüncesi beni benden alıyor.
22 Mart 2012 Perşembe

Strangers in the night
Exchanging glances
Wond'ring in the night
What were the chances
We'd be sharing love
Before the night was through

Something in your eyes
Was so inviting
Something in your smile
Was so exciting,
Something in my heart
Told me I must have you

Strangers in the night
Two lonely people
We were strangers in the night
Up to the moment When we said our first hello
Little did we know
Love was just a glance away
A warm embracing dance away and

Ever since that night
We've been together
Lovers at first sight
In love forever
It turned out so right
For strangers in the night

Ever since that night
We've been together
Lovers at first sight
In love forever
It turned out so right
For strangers in the night
29 Şubat 2012 Çarşamba
Bu kıyafetleri giyip gidebileceğimiz işimiz olsun mu ? Olsun

Peki her gun böyle süslenecek şevkimiz olsun mu ? Olsun :)
Dünyayı falan fethetmek istiyorum sevgili blog ama bir otel odasında tıkılı kalmaktan öteye gidemiyorum.
Saglık sorunlarına boğulmuştum zaten inan su yataktan kalkacak takatim yok malesef Görünüşe göre vücudum bütün gerekli mineralleri tüketmiş Demir degerleri yerlerde cildim roza mı ne olmuş kaslarım tık tık atıyor doktora gideceğim ama yine iğne yapacak biliyorum gıtmıyorum ben de :}
Ya iste neyse demem o ki aklım kalbim ve vücudum diyim bir türlü paralel doğrultuda çalışmıyor
Stuck diye bosuna demedim iste icimde kasirgalar kopuyor ama ben anca bütün gün bilgisayarın radyasyonlu ekranına bakiyor aksam da eve gelip bayılıyorum !!!
Ama az kaldı değişecek hissediyorum yani

P.s her yazdığının sonuna 3 tane noktalama işareti koyanlar çok duygusal insanlarmis test edilmiş onaylanmış merhaba ben :) başlığım bile 3 noktalama işaretli
28 Şubat 2012 Salı
Pek uyku uyuyamiyorum bu aralar blog. Çok yorgunluktan mı çok dinlenme isteginin ters tepmesinden midir bilinmez
12 Şubat 2012 Pazar
8 Şubat 2012 Çarşamba

Man: What are you looking for?
Babydoll: A way out i guess...
11 Ocak 2012 Çarşamba

I've known a girl who thought she is pretty smart
But she has got being right down to an art
She thinks she is a genius-she drives me up the wall
You're a regular original, a know-it-all
Oh-oo-oh, you think you're special
Oh-oo-oh, you think you're something else